Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 25 of 25

Thread: Windows 10 the only variable

  1. #21
    FPCH Member
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    South Africa
    Posts
    8

    PC Experience:
    Some Experience


    Operating System:
    Windows 7- Professional

    Default

    Quote Originally Posted by joddle View Post
    Ah yes the correct machine id does help !!!
    However, if they checked everything how do they account for the slow speed? - You say it is just as bad as before but really you need to be there when they test it to demonstrate its not right. If they simply reinstalled everything then I would expect it to be just the same - and that does not really help isolate a fault - l still would want to know how the machine performs as supplied from the maker - i.e. without the additional RAM - that's the one thing that is essential to determine if its a machine or RAM issue. Did they do that? - and you need to be there when that is done to verify the result - Or they could just compare it with another new machine without any mods! What other tests did they do? You can easily download and run a benchmark tester (just google for free benchmark tester) and run it on both your machines to give some sort of authoritative comparison which you can then wave in front of the dealer - and if the dealer is not able to come up with something more concrete I would be in touch with ASUS for some help or asking for my money back because it does not do what it was purchased for.
    Yea sorry about the name , so you dont se any problems on the scans? Lets say i removed the ram myself , i would have to make sure its the one they added , and wuld the bios pick it up by itself that the mempry has changed or do i have to manually change that myself ? Bench mark test ok im doing that next i will post here too. Thanx again

  2. #22
    Free PC Help Contributor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Spain
    Posts
    309

    PC Experience:
    Pretty experienced


    Operating System:
    Windows 10 + W8.1RT + W7pro

    Default

    Personally I would not take the RAM out myself as the dealer could then say you caused a problem. - However if you did, make sure you know how to handle RAM first - you can wreck it easily just by touching if you have a static charge on you - so make sure you take all the proper precautions. The machine may well report a change in memory when it boots up.

    As for the crucial scan - I was a little surprised more detail was not forthcoming on the memory as in the HP case - I wonder why that is? Other than that it seems normal but does not tell you if the ram is good or even compatible but does suggest the additional RAM is in slot 2.

    In your position I would do the benchmark test first on the PC as is and on you old PC and compare the results. - Post them here so we can see what it it is saying. Novabench is a very simple test and is free but would give a good start. If you do remove the RAM yourself retest again with the RAM out.

  3. #23
    FPCH Member
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    South Africa
    Posts
    8

    PC Experience:
    Some Experience


    Operating System:
    Windows 7- Professional

    Default

    Ok here we go :
    Benchmark_pavvilion.JPGbenchmark_Asus.JPGi Hope you guys can read them , the Asus seemed to perform way better in the test especially on the 3d testing as it has live displays, i did see while it was testing in the testing thread something about slow i/o but when in the report there is nothing .

    Sorry about the quality i hope its readable that attachemt at the bottom istn but the two ontop are ok
    Attached Images Attached Images
    Last edited by ragnar23; 09-10-2017 at 04:38 PM.

  4. #24
    FPCH Member
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    South Africa
    Posts
    8

    PC Experience:
    Some Experience


    Operating System:
    Windows 7- Professional

    Default

    Ok guys my last post until a reply i dont want to be seen as spamming , i had the hardrive changed too , i see that that isnt performing up to standard ( 21 percentile) .... Possible Cause?

  5. #25
    Free PC Help Contributor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Spain
    Posts
    309

    PC Experience:
    Pretty experienced


    Operating System:
    Windows 10 + W8.1RT + W7pro

    Default

    All a bit of a mystery - I think if the additional memory can be eliminated then the dealer should either give you another replacement straight away or at least send the PC back to ASUS for examination - no way should it be performing less than your old HP. It will need a detailed letter going with it explaining exactly the way the issues manifest themselves (i.e. comparisons of run times of jobs you have had issues with and internet connections) so ASUS can see exactly what is going on. I can't think of any more you can do at the moment. It appears you may just have chanced on a rouge machine - but from here that is also difficult to prove. The effect on internet access particularly is making me feel there is an on board issue there - I assume y have tested that with an Ethernet connection and not just wi-fi!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. PASTING has variable results
    By Sebastian42 in forum Windows 10
    Replies: 4
    Last Post: 10-08-2017, 09:09 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-08-2015, 12:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •