• Welcome to Free PC Help, a free PC Help forum to get help with your computer problems.

    Free PC Help is a community that offers free computer help and support for all users, all ages, worldwide.

    In order to start asking questions or contribute on someone else's post you will first need to register. Don't worry - it's quick and easy and once you have registered you will have instant access to the entire forum.

    If you do decide to join the forums you will not have the option to send Private Messages [ PMs ] or add a Signature until you have made 5 posts or more. This is an attempt to try to stop Spammers using the PM system or adding links to their Signature.

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
hey ppl,hope every1 had a gr8 xmas.

i got a small problem with left 4dead,installation went fine,the game works perfectly even on high settings but now every time i try to run the game it crashes.
the game is throu steam so i load up steam then i luanch the game,the game loads i get to the main menu and everything,the game crashes on the loading screen :(,but no error messege,i have to get task manager up to find that its not responding.

can some1 let you know how to fix this,i just got my pc fixed and it dont work yet again :mad: lol

thank you

JaZz
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
btw would it matter much if the game needs at least a 3Ghz CPU and i have a quad core 2.4 GHz?
 

BeeCeeBee

FPCH Long Term Member
Joined
Oct 9, 2008
This is a question for others but normally the minimum specs are there for a reason. The fact that the game loaded ok is not very meaningful as it does not require many resources to load. There are some good hardware and gaming people on Free PC Help and you will just have to be patient and wait on their advice.

Off hand though I would say that the difference between a 3Gig cpu and a 2.4 is significant.
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
hey beeceebee thx for the reply,well the game was running fine when i fist installed it and i had it running on max what my pc could do,with AA x4,it just recently it just wont respond when i tried to load the levels,i tried to lower the graphic considerably and it still dont want to work.i just thought that the game woudl run as i have Quad Core 2.4Ghz

Thank you

JaZz
 

BeeCeeBee

FPCH Long Term Member
Joined
Oct 9, 2008
:) JaZz you may well be right. As I said, we have some good people here to advise you and mine was just an observation.
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
thx beeceebee I also posted my problem on the left 4 dead forums.gonna try and play around with the settings

thank you

JaZz
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
hey ppl Jazz here

i still have problems with left 4 dead crashing,i have been getting some help on the left 4 dead forums and they told me to disable in my BIOS "Spread Spectrum" and "Intel Speedstep tech".i have been looking everywhere for what those things mean and i been getting no where,could some just explain what they are to me in plain beginner computer language lol,i dont want to go and disable them without knowing what they are.

thank you

JaZz
 

Tootech

FPCH Member
Joined
Oct 16, 2008
Speedstep is a way of slowing down your processor when it doesn't need to run flat out.

So, when you are browsing the Internet you don't need the brute power of a quad core CPU. The CPU has the ability to slow down, that means it consumes less power and gives out less heat. When you need the power of your CPU it will jump back up to speed again.

The spread spectrum bit is to do with electrical noise generated by your mainboard. Enabling Spread Spectrum reduces the noise characteristics to within certain standards.

Disabling it is considered a way of acheiving a better overclocking performance, as spread spectrum can mess with the system clock speed slightly.

You have a quad core CPU - minmum spec of 3GHz relates to a single core - no worries there!
 

Goku

FPCH Long Term Member
Joined
Jun 6, 2008
Location
India
Hello Jazz. Here is a fix that worked for some people. Try that and see if it works for you too or not. Good Luck. :)

-- Goku
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
hey ppl JaZz here

thx for your posts in relation to my problem,Goku i followed the post you sent me.but it still dont work but at least now i get an error messege.where before it was just the game would freeze,stream crashes first and then followed by the game,i went into the BIOS to disable those things but they were already disabled :(,it looks like it coud be a steam problem,i m still looking into it

thank you

JaZz
 

Goku

FPCH Long Term Member
Joined
Jun 6, 2008
Location
India
Have you updated your graphics card's drivers? Most people seem to resolve the problem by doing so.

-- Goku
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
hey goku,yeah updated it after I had the problem but that didnt really do much difference,i thought it might be that too :(

JaZz
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
hey ppl JaZz here

the game finally worked :) i added "net localgroup Administrators /add Local Service" in the command prompt and it worked,aparatly alot off ppl with vista had to do that.

thank you all for your help with my problem

JaZz
 

BeeCeeBee

FPCH Long Term Member
Joined
Oct 9, 2008
Glad you sorted it out and on behalf of our gamers, thanks for the tip!!

Members helping Members!!:)
 

JaZz

FPCH Member
Joined
Oct 19, 2008
PC Experience
Some Experience
Glad you sorted it out and on behalf of our gamers, thanks for the tip!!

Members helping Members!!:)
Here is the whole procedure to activate the command.

  • Click Start > All Programs > Accessories.
  • Launch the Command Prompt by right-clicking on it and choosing Run As Administrator.
  • Type in the following command and press Enter:

    net localgroup Administrators /add Local Service

  • Close the Command Prompt window by typing exit.
  • Restart your computer.
  • Launch the game again.

hope this helps ppl with left 4 dead problem

thank you

JaZz
 
Last edited by a moderator:

BeeCeeBee

FPCH Long Term Member
Joined
Oct 9, 2008
I am sure it will and will give some food for thought with other games I'm sure. Thank you again!!
 
Top Bottom