• Welcome to Free PC Help, a free PC Help forum to get help with your computer problems.

    Free PC Help is a community that offers free computer help and support for all users, all ages, worldwide.

    In order to start asking questions or contribute on someone else's post you will first need to register. Don't worry - it's quick and easy and once you have registered you will have instant access to the entire forum.

    If you do decide to join the forums you will not have the option to send Private Messages [ PMs ] or add a Signature until you have made 5 posts or more. This is an attempt to try to stop Spammers using the PM system or adding links to their Signature.

[Solved] Emails on Dell

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi all,

Can someone please explain why my emails have stopped opening. I can re-open those that I have read, but new ones wont open.

The other issue is "copy & paste" I can copy & paste to a document etc, but it wont copy into the body of an email I am composing?

Any help appreciated,

Cheers.
BJ
 

KenB

Administrator
Joined
Oct 19, 2008
Location
Wirral UK
PC Experience
Very Experienced
Which email provider are you using BJ ?
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi Ken, good to hear from you. I use, hotmail.com
But the oddity is, that it seems I'm getting get 2 identical emails. The 1st I open, then a 2nd one comes in which I can't open. I've now realised that it's the same info in the 2nd email, hence my forum contact as to why I couldn't open it??? So the query now is, why.

The copy & paste is still a query, which is weird. I hope I'm making sense.

BeeJay
 

KenB

Administrator
Joined
Oct 19, 2008
Location
Wirral UK
PC Experience
Very Experienced
Hi BJ,
I don't use hotmail so I can't verify this.
Under Tools/Account Settings/hotmailaccount/Copies & Folders, uncheck "Place a copy in"

See if this helps.
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi Ken,
Thanks for your time. I can't find "tools" to try your suggestion, the DELL set-up is so different to my old Toshiba & I'm struggling to find my way around various issues. My Daughter in Law is due a visit, I call her my PA, I'll ask her to take a look at the query.
I'll get back to you with the result. Thanks again.

BeeJay.
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi Ken & Co,

D.I.L hasn't been yet so still can't copy & paste, but the email problem has sorted itself?? When I said I could only open one after two had arrived from the same source, it suddenly went okay? No idea why, but prior to that, hovering over one, the cursor would change to the pointer to open it, but hovering over the second one had no effect. So that's sorted, I'll still get back to you when my PA has been.
Cheers
BEEJAY
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi Ken,
Had my PA round, but as yet couldn't sort it, so she's doing some research. So for now. I'm still getting a copy of each email I receive, but at least I know it's only a copy.
Regarding the "copy & paste" I can copy & paste to a doc any number of times, but only once to an particular email? But, there's always a but, if I come out of my emails & then go back in, I can copy & paste again. My PA reckons that could be down to Microsoft only allowing to copy once? Again she's looking into it. Gawd knows why I said my my email provider is Hotmail, it's obviously Microsoft. Doh!

Cheers BJ.
 

KenB

Administrator
Joined
Oct 19, 2008
Location
Wirral UK
PC Experience
Very Experienced
Hi BJ
I am now confused.
Your email provider that you used to enroll on here is Hotmail yet you say it is "Microsoft"
Is it Outlook that you are having problems with ?
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Crickey Ken, YOUR confused? imagine how I feel.:confused:
Yeah, sorry Ken, it's Outlook. My brain is slowly descending into mush!
 

KenB

Administrator
Joined
Oct 19, 2008
Location
Wirral UK
PC Experience
Very Experienced
Hi BJ,
Try this ....
Open Outlook.
Click on Tools>Accounts.
You will see a box open (named Internet Accounts),
click "Mail" tab,
click on the mail account,
click on Properties>Advanced.
Remove the check in the box "Leave a copy of messages on server."

Again I can't verify this for you :(

If you can't follow the above you may have a different version of Outlook.
If so take a look here - click here
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Thanks for that Ken.

My PA is also trying various ways to sort this annoying issue. I've sent her your suggestions & she seems fairly confident that using them & her own delving just might finally sort it. Watch this space?
BJ
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi Ken, finally an update, also just sent Starbuck an update for the Olympus problem, now sorted.
Anyway the "ghost emails" are now sorted ie no copies, the copy & paste issue is as it was weeks ago, but as I don't use it that often I can live with it.
So thanks for all your input both camera & emails now working as per normal.

Merry Christmas
BJ
 

KenB

Administrator
Joined
Oct 19, 2008
Location
Wirral UK
PC Experience
Very Experienced
Hi BJ - glad that you got it sorted.
Can you let us know what you did to get rid of the "ghost" emails - it may help others :)

Wishing you and your family a very Happy Christmas.
 

bj43cj47

Free PC Help Contributor
Joined
Sep 27, 2012
Location
West Yorkshire,
Hi Ken, Hmmmmmmm! a very delicate technical operation resulted in a positive solution. My desktop is set up roughly as follows.

Along the top bar we have 3 horizontal bars, then NEW MAIL, 5 icons, ie delete, archive, report, sweep, move & reply, etc etc etc, then a further 6 icons, (oh! gawd) he's not going to list em is he? "cough" then, at the very end of said bar, are 3 horizontal dots, (more options).
Now here's the crunch!!! simply clicking over the dots, got me a drop-down, MOVE, BLOCK, RULES, OPTIMISE, no idea what to do so I simply came out, not clicking anything, (that's important)
Returning to my inbox the "ghosts" had er! vanished? So I sent myself a "New message" & it came in, in singular form as have all further e-mails since received. No, I haven't a clue why.
But I did mention it was dead technical, didn't I?

Sorry about the above, but it is Christmas & I wish all at Free PC Help, the very best & a prosperous New Year.

BJ aka Bryn.
 
Top Bottom