• Welcome to Free PC Help, a free PC Help forum to get help with your computer problems.

    Free PC Help is a community that offers free computer help and support for all users, all ages, worldwide.

    In order to start asking questions or contribute on someone else's post you will first need to register. Don't worry - it's quick and easy and once you have registered you will have instant access to the entire forum.

    If you do decide to join the forums you will not have the option to send Private Messages [ PMs ] or add a Signature until you have made 5 posts or more. This is an attempt to try to stop Spammers using the PM system or adding links to their Signature.

tv as monitor

georgeriley139

FPCH Member
Joined
Apr 18, 2011
PC Experience
Some Experience
Hi guys
just coupled up my 32 inch tv to act as a monitor im on windows 7 in case it helps.So coupled it up ok so far everything works fine could not be happier.When i shut down or restart my machine mouse just freezes .If i restart it safe mode with networking or just safe mode all good except no sound go into system but no audio has been installed is the message.Right if i install my old 15 inch monitor everything is brilliant any help please :confused:
 

Plastic Nev

Deceased - sadly missed
Joined
Oct 19, 2008
Location
Lancashire
Hi George, (I wish you would stick with just one name) A couple of questions, is this using a desktop or a laptop computer?

If you are using a desktop, then nothing can get back into the computer if using VGA and a separate sound cable, however if a laptop and then setting the laptop to use an external monitor which settings are you using?
 

georgeriley139

FPCH Member
Joined
Apr 18, 2011
PC Experience
Some Experience
Its a desktop why would using vga make the mouse and keyboard freeze(wasnt aware i had more than one name)
 

Plastic Nev

Deceased - sadly missed
Joined
Oct 19, 2008
Location
Lancashire
That is the puzzle George, I cannot see any reason at all why it should influence the computer in any way if it is a desktop, it just shouldn't happen. The only thing I can possibly suggest is that in some way the demand on the video signal from the TV is overloading something, though it is the first time I have heard of it.

As for names, there are yourself "georgeriley139", plain "georgeriley", and "curiousgeorge" registered, those three names all trace to Shefield, and can't help but think it is all the same person.
If it is, and each has been registered for odd reasons on your end, let us know and we can merge the accounts or delete two of them, whichever you want.

The reason for this is because it is actually in the forum rules, rule number 8, here :-

http://www.freepchelp.uk/threads/11463-New-to-Free-PC-Help-Forum-Rules#.VGEqhslKTE5

We don't normally enforce it as it is understood that sometimes a member can forget that he or she may have registered once before some time previously and then comes back with a slightly different user name, but is actually the same person. Once it has been cleared up then the accounts can be merged or one or more deleted.
Please let us know if those user names are all yours, or indeed there is a few different georgeriley's around and we can sort things out from there.

In the mean time I will ask the other tech's if they have any idea as to why the TV is making these odd changes.

Nev.
 

Plastic Nev

Deceased - sadly missed
Joined
Oct 19, 2008
Location
Lancashire
OK George, will ask an administrator to look into it for you.
Also asked about the problem you are having with the TV, and sorry, but we do think that the only possible cause could be that the TV is causing some sort of overload on the video signal, though how that is happening we can't say.

Nev.
 

KenB

Administrator
Joined
Oct 19, 2008
Location
Wirral UK
PC Experience
Very Experienced
Accounts have been merged .....georgeriley into georgeriley139.

All posts that were with the georgeriley account will have been changed to georgeriley139
The post count for georgeriley will have been added to georgeriley139

georgeriley
account no longer exists.
 

georgeriley139

FPCH Member
Joined
Apr 18, 2011
PC Experience
Some Experience
just tried a friends tv works great so it must my tv settings any help please
 
Top Bottom