• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.
  • Welcome to Free PC Help, a free PC Help forum to get help with your computer problems.

    Free PC Help is a community that offers free computer help and support for all users, all ages, worldwide.

    In order to start asking questions or contribute on someone else's post you will first need to register. Don't worry - it's quick and easy and once you have registered you will have instant access to the entire forum.

    If you do decide to join the forums you will not have the option to send Private Messages [ PMs ] or add a Signature until you have made 5 posts or more. This is an attempt to try to stop Spammers using the PM system or adding links to their Signature.

Usb

Santa

FPCH Member
Joined
Oct 24, 2006
Messages
20
Location
Runcorn, UK
#2
Have you tried all of your USBs, or just one? Did they work in the past, and have stopped working? Or have they never worked?
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#4
Okay i know wht you are going through because i have it too, anything i plug in is unrecognised or not even shown as being plugged in...
i have tried all USB slots
i have tried installing new drivers
i have triedthe same devices on different pc's and they all work
there is still power going to the USB slots because things still charge and light up but are unusable

PLEASE HELP, THIS IS SERIOUS I CAN'T USE WEBCAM, PSP, MP3, IPOD, MEMORY STICK USB MOUSE , E.T.C

any help would be much apreciated and please help before this weekend as i need to upload some files to psp before my holiday
 

danzil

FPCH Member
Joined
Jun 29, 2007
Messages
885
Location
Gloucestershire
PC Experience
Operating System
#5
have you tried updating drivers etc.
have you tried uninstalling the usb's from device manager then re-installing them....does that work

to do this got to start>control panel>system>hardware>device manager>universal serial bus controllers.right click the devices then click install.try them again after install.

also may want to try plugging in the device when doing the install (as above) it may find the device then....i am halfway through repairing a laptop with the same issue..

regards
danzil
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#6
Thank you Danzil

i have not tried this yet as my user on this computer does not have user privelages as soon as i can get the main user of this computer to try this i shall post my progress and wether or not this works
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#7
Danzil

i thank you for your advice but i have to report that it has not helped, when i get to the universal serial bus controllers is the device manager it had got 2 unknown device icons when my devices are pluged in i have uninstalled these and tried installing drivwers but this has been unsuccessful

any more ideas?
 

danzil

FPCH Member
Joined
Jun 29, 2007
Messages
885
Location
Gloucestershire
PC Experience
Operating System
#8
i dont think you may have read correctly.......dont plug anything in first....just delete any reference in device mangager to usb .then right click and click scan for hardware changes,it will then re-install the drivers....
the unknown devices what are these.
what make of board do you have....or what usb card do you have..
we need more info on your pc spec to ascertain if we can get you sorted.
regards
danzil
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#9
thanks Danzil i will now try this again
i am unsure what hardware i have in my pc such as the usb card
and the unknown devices are anything i plug in
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#10
Danzil

i have tried what you told me and it all seemed to have worked, i was givven reports on my computor saying that my usb was installed and readdy for use but then when i tried pluging in my usb devices a balloon in the lower righ hand corner pops up saying unknown device and my usb devices are unusable

still asking for any other help, if can be given please post it

thanks so far
 

danzil

FPCH Member
Joined
Jun 29, 2007
Messages
885
Location
Gloucestershire
PC Experience
Operating System
#11
please can you give me the make of your motherboard....take the side of your case of and note the model...or downlod adia32 (google for it) and then that software will give oyu all info on your pc hardware/software....i will see i fi can give you a link to a new driver.......is this happenin gon all ports for definate...not just front ports
regards
danzil
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#12
my front ports are broken and only three of the four back usb ports usually work, but all ports give the same response, i will get back to you with the make of my motherboard
 

danzil

FPCH Member
Joined
Jun 29, 2007
Messages
885
Location
Gloucestershire
PC Experience
Operating System
#13
4 of the usb ports work why is this...
is one of the ports broken,is the pins bent,,,is the white seperater block missing.
can you give me as much info as possible......when did tihs all start,what was you doing before,,and what have you tried...info is the key to the answer.have you done any hardware/software changes since this was working
regards
danzil
 

Beasor2

FPCH Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7
#14
danzil
i have not replied in a while as i have been extremely busy, but now i have adia32 can u please tell me what i need to do with it and what information u need from it please
 

danzil

FPCH Member
Joined
Jun 29, 2007
Messages
885
Location
Gloucestershire
PC Experience
Operating System
#15
what you need to do is load it up and then click on mainboard,,,it will then tell you your motherboard make.if it doesnt go to usb and then tell me what it says in there.......
what is wrong with your back ports...read my last post
regards
danzil