• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.
  • Welcome to Free PC Help, a free PC Help forum to get help with your computer problems.

    Free PC Help is a community that offers free computer help and support for all users, all ages, worldwide.

    In order to start asking questions or contribute on someone else's post you will first need to register. Don't worry - it's quick and easy and once you have registered you will have instant access to the entire forum.

    If you do decide to join the forums you will not have the option to send Private Messages [ PMs ] or add a Signature until you have made 5 posts or more. This is an attempt to try to stop Spammers using the PM system or adding links to their Signature.

windows did not start successfully

mickhail

FPCH Member
Joined
Dec 21, 2008
Messages
18
PC Experience
Beginner
#1
When Windows XP tries to load, I get the following message: "We apologize for the inconvenience, but Windows did not start successfully. A recent hardware or software change might have caused this." My options are:

Start in safe mode.
Safe mode with networking.
Safe mode with command prompt.
Last known good configuration setting (most recent setting that worked).
Start Windows normally.

Use the up and down arrows to highlight your choice
seconds still windows starts: 30

Whenever i start safe mode, a lot of messages flash up on the screen and then the microsoft windows xp symbol appears as if its ready to start up but my computer enters sleep mode and again i get the same message: "We apologize for the incovenience.......".

and when i press, last known good configuration setiing or start windows normally. The microsoft windows xp symbol appears again as thought its ready to start up but it just goes back in cycles to the same message. i can press delete to enter setup/qflash to get into cmos setup utility a blue screen appears with a lot of different items i can enter into, but i dont know where to go.


My windows xp home edition was installed by a manufactuer called iqon (which does no longer exist!) so i dont have any discs what so ever, but i do have the product key.
any help would be great.
mickhail
 

Tootech

FPCH Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
1,618
#2
There are a few ways around this.

Iqon had a built in system called Recovery Angel, and I've used it once or twice.

Question is, do you have data on the computer you wish to retrieve e.g. photo's, documents, videos.

If so, it's be worth doing some more work on your drive, if not, when your PC starts, press F10 continually until the recovery process begins.

Link here details the process/

iQon Technologies :: The Smarter Choice destructive

I seem to remember that the Recovery Angel saves your docs and puts them in a folder on the desktop when your pc is recovered.
 

mickhail

FPCH Member
Joined
Dec 21, 2008
Messages
18
PC Experience
Beginner
#3
hi tootech,

i done as you said and i battered at the f10 button but nothing appeared it just kept going back to the same message "We apologize for the incovenience.......".

too be honest i wont be to dissapointed if i lose files as it was mainly only music anyway, if i could get it back to the factory settings i will be pleased.

mickhail
 

mickhail

FPCH Member
Joined
Dec 21, 2008
Messages
18
PC Experience
Beginner
#4
when i click the safe mode option, a black screen appears on screen with white writing, it goes through many different things but it stops on:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows\system32\Drivers\Mup.sys

 

Goku

FPCH Long Term Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
1,570
Location
India
#5
Hello Michael. I searched for your problem a bit and seems most people have resolved it by replacing the PSU (Power Supply Unit). There are many other possible solutions that you might want to try so here is a list of the most famous ones. Try them one by one and see if they help or not. Good Luck. :)

-- Goku
 

mickhail

FPCH Member
Joined
Dec 21, 2008
Messages
18
PC Experience
Beginner
#6
hi goku,

i will do as you say and have a look through the list and see if i can resolve the problem.

thanks for the help

michael