• Welcome to Free PC Help, a free PC Help forum to get help with your computer problems.

    Free PC Help is a community that offers free computer help and support for all users, all ages, worldwide.

    In order to start asking questions or contribute on someone else's post you will first need to register. Don't worry - it's quick and easy and once you have registered you will have instant access to the entire forum.

    If you do decide to join the forums you will not have the option to send Private Messages [ PMs ] or add a Signature until you have made 5 posts or more. This is an attempt to try to stop Spammers using the PM system or adding links to their Signature.

ellanvannin54

FPCH New Member
Joined
Jul 9, 2008
PC Experience
PC Illiterate
Hi
my wireless network had a problem and I had to reset everything (Speedtouch 585 v6 and speedtouch wireless). My problem now is that if I start Zonealarm I cannot connect to the internet. I am using windows firewall at the moment but, would prefer Zonealarm. I seem to have all the right IPs and sub net settings as before and the MAIN ethernet computer is working fine.
Can someone point me in the right direction as to what is going on. At one stage I was asked fora WEP key number and or WPA-PSK never been asked that before and don't know what they are.
Kind regards
EV
 

Tony D

Free PC Help Long Term Member
Joined
Dec 30, 2007
Location
Malvern, PA (USA)
PC Experience
Some Experience
The wireless password is set by the router. Log into the router and see what it is. If it's not set, then make sure you're logging into your network and not your neighbor's.

Zone Alarm has some settings that you should check. In the Firewall section, Zones tab: You need to enter your router's IP address. It's probably 192.168.0.1 or 192.168.1.1.

In the Program Control section, make sure your browser is listed with a green check mark.
 

ellanvannin54

FPCH New Member
Joined
Jul 9, 2008
PC Experience
PC Illiterate
Hi
thanks for the reply. Not very good with technology(as you can guess).
This is what I have on my pc (zonalarm settings)
Remote PC
Name Ip address/site entrytype zone
Via rhine ll 0.0.0.0.0.0.0.0 adaptersub internet
Loopback adapter 127.0.0.1 IP address trusted
Speedtouch 192.168.1.65/255.255.255.0 adaptersub internet
Wales wireless 192.168.1.65 IP address trusted
gary 169.254.98.40/255.255.255.0subnet trusted

MAIN COMPUTER

ViaRhinellfastthernet
adapter 192.168.1.65/255.255.255.0 adptersub internet

loopback
adapter 127.0.0.1 IP address trusted

Wireless 192.168.1.1/255.255.255.9 subnet trusted
Gary 169.254.98.40/255.255.255.0 subnet trusted
Waleswireless 192.168.1.254 IP address trusted
Does this make sense to you?
Kind regards
EV
 

ellanvannin54

FPCH New Member
Joined
Jul 9, 2008
PC Experience
PC Illiterate
zonealarm

Sorry, but when I type in ipconfigi /all it just flashes on the screen then disappears. I don't know how to get it to stay on the screen.
EV
 

ellanvannin54

FPCH New Member
Joined
Jul 9, 2008
PC Experience
PC Illiterate
zonealarm

Great news!! Have found out that the fault was with Micosoft update I downloaded. It conflicks with Zonealarm. Told to download new Zonealarm and it now works.
Thank you for your time on my behalf. I would out of interest still like to know how to keep the ipconfig /all screen, on the screen and howI could cut and paste in dos.
Thanks again
EV
 

RandyL

Administrator
Joined
Jan 22, 2003
Location
USA, Nebraska
PC Experience
Very Experienced
Hi;
I think what you needed to do was type command or cmd in the run box. This would bring up the Command Prompt where you would type in IPCONFIG /ALL and press Enter.

After the information is displayed you click on the icon on the left of the title bar at the top. Go to Edit and click Select all. Click on the icon again and this time go to Edit and click Copy. You can now paste the contents where you want.

Glad you got your ZoneAlarm/MSUpdate issue resolved. Maybe next time you visit you'll be the one giving help. Thanks for letting us know.
 

AdvancedSetup

FPCH Long Term Member
Joined
Jan 9, 2008
Location
34° 12' 35" N, 118° 29' 21" W
So this link provided was the fix or another Microsoft update?
LossOfInternetAccessIssue


Sorry about the IPCONFIG deal, got ahead of myself as I'm so use to using it.

You can either run CMD and hit enter to be in a DOS box or you can type it all in at one time.

CMD /K IPCONFIG /ALL

Then after the mark and copy you can just close the box.
 

RandyL

Administrator
Joined
Jan 22, 2003
Location
USA, Nebraska
PC Experience
Very Experienced
I'll bet you're right Ron. It was most likely the MS update KB951748 that you linked to that was the issue.

As the link you provided said there were two solutions. Uninstall the update or change zonealarms settings to medium.

Thanks to ellan we now know that there is a third solution. It seems zonealarm has a new version which does not conflict.

Thanks ellanvannin54 for pointing this out. Come back soon. You might have other advice to offer us.
 

RandyL

Administrator
Joined
Jan 22, 2003
Location
USA, Nebraska
PC Experience
Very Experienced
Hi DSTM;
A good point and link on this issue. Sure glad you're still here and helping. We need people like you to help us.
 

Tony D

Free PC Help Long Term Member
Joined
Dec 30, 2007
Location
Malvern, PA (USA)
PC Experience
Some Experience
This thread appears to be solved and is now closed

If you are the original poster of this thread and need it re-opened, then please PM (Private Message) an Administrator or Moderator
 
Top Bottom